Kandi- ja maisteriohjelmat

Luonnonvarat ja ympäristö

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Luonnonvarat ja ympäristö

Kolme ihmistä nauraa

Luonnonvarat ja ympäristö -alalla opintojesi kohteina ovat maa- ja vesiekosysteemien rakenne ja toiminta, ekosysteemien tarjoamat resurssit ja palvelut sekä ihmistoiminnan ympäristövaikutukset ja niiden vähentäminen. Kandidaattiopinnoissasi opit aihealueen käsitteet, teoriat ja ympäristöoikeuden perusteet sekä kouluttaudut hyödyntämään ympäristöalan tietovarantoja. Koulutuksessa annetaan myös perustiedot luonnonvarojen hyödyntämisen ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden periaatteista ja reunaehdoista. Tavoitteena on, että saat pohjan omalle asiantuntijuudellesi, jotta maisterivaiheessa pystyt ymmärtämään erikoistumisalasi ilmiöitä, ja jotta sinulla on valmiudet hankittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen. Maisterivaiheessa voit erikoistua akvaattisiin tieteisiin tai ympäristötieteeseen.

Akvaattisissa tieteissä tarkastelet vesistöjen ja valuma-alueiden muodostamia kokonaisuuksia monitieteisesti ja kokonaisvaltaisesti ja opit ymmärtämään eri tekijöiden välisiä vuorovaikutussuhteita ja ihmistoiminnan vaikutuksia niihin. Samalla perehdyt ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten jätevesien aiheuttamiin vaikutuksiin, ja opit myös vesistöjen tarjoamien luonnonvarojen hyödyntämisen periaatteet. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle hyvä akvaattisten tieteiden tuntemus, joka mahdollistaa alan kehityksen seuraamisen ja antaa valmiudet tieteelliseen ajatteluun. Erikoistumispolkuja akvaattisissa tieteissä ovat mm. limnologia, kalabiologia ja kalatalous sekä akvaattinen parasitologia. 

Ympäristötieteessä opetuksen painopiste on ympäristötieteen luonnontieteellisissä perusteissa ja osin sen teknologisissa sovellutuksissa. Opinnoissasi perehdyt siihen, miten mitataan ihmisen vaikutusta ympäristöön ja miten haitallisia vaikutuksia voidaan vähentää ja ympäristön tilaa parantaa noudattaen kestävän kehityksen periaatteita. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle kokonaisnäkemys ihmistoiminnan vaikutuksista ympäristöömme sekä ympäristöä kuormittavien aineiden vaikutuksista biologisten systeemien toimintaan. Lisäksi perehdyt mm. ympäristöanalytiikan, ekotoksikologian, ympäristömikrobiologian sekä paikkatietoaineistojen ja geoinformatiikan menetelmien käyttöön ympäristöntutkimuksessa.

Oman opintosuuntasi kurssien lisäksi voit suunnata opintojasi myös mm. kemiaan, solu- ja molekyylibiologiaan, yhteiskuntatieteisiin tai luonnonsuojelubiologiaan. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luonnonvarat ja ympäristö? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu