Kandi- ja maisteriohjelmat

Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja)

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja)

Kolme ihmistä nauraa

Fyysikoista noin kolmasosa työskentelee yrityksissä ja teollisuudessa tai valtion ja kuntien asiantuntijatehtävissä, kolmasosa opettajina lukioissa ja yläkouluissa, ja kolmasosa tutkijoina väitöskirjaopinnoissa ja tieteellisellä uralla. Fyysikot työllistyvät hyvin, sillä teknistyvä yhteiskunta tarvitsee yhä enemmän fysiikan asiantuntemusta ja fyysikoiden monipuolista osaamista.

Kandidaattivaiheessa opiskelet mekaniikkaa, sähkö- ja lämpöoppia, modernia fysiikkaa, kvanttimekaniikkaa ja suhteellisuusteoriaa sekä fysiikan kokeellisia ja laskennallisia menetelmiä. Opiskelet fysiikan rinnalla matematiikkaa, muita luonnontieteitä sekä vapaavalintaisesti muiden tiedekuntien opintokokonaisuuksia, kuten taloustieteitä. 

Maisterivaiheessa voit syventyä ydin- ja hiukkasfysiikkaan, kosmologiaan, nanotieteisiin ja materiaalifysiikkaan, teollisuusfysiikkaan tai mittaus- ja laitetekniikkaan. Syventyminen voi olla joko teoreettista tai kokeellista, perusluonteista tai soveltavaa. Lopputyö eli pro gradu -tutkielma tehdään laitoksen tutkimusryhmässä tai yliopiston ulkopuolella, teollisuudessa tai yrityksessä.

Fysiikan opiskelu on monipuolista ja hyvin oppijalähtöistä: opiskelet osallistumalla pienryhmä- ja tiimityöskentelyyn, ratkomalla ongelmia kynällä, paperilla ja tietokoneella, suunnittelemalla ja toteuttamalla mittauksia laboratorioissa ja toteuttamalla pieniä projekteja. Fysiikan opiskelijana pääset jo varhaisessa vaiheessa mukaan innostavaan tiedeyhteisöön ja osalliseksi fysiikan laitoksen yhteisöllistä toimintakulttuuria. Osan opinnoista voit hyvin suorittaa myös ulkomailla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu