Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietojenkäsittelytiede, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu, Kuopio
Maisteriohjelmat

Tietojenkäsittelytiede, maisteriohjelma

Tavoite

Kansankielellä ilmaistuna tietojenkäsittelytiede tutkii ja kehittää kaikkea sitä toimintaa mikä liittyy tietoon; sen hallintaan, käsittelyyn, muokkaamiseen ja hyödyntämiseen yhden bitin tasolta aina valtaviin tietojärjestelmiin saakka. Vaikka alan tekninen kehitys onkin hyvin nopeaa, yliopistotutkinto antaa vahvan perustan ymmärtää ja ennakoida tulevia muutoksia – ja mikä parasta – olla mukana tässä muutoksessa.

Opiskelijan avuksi on suunniteltu malleja eli MalliHOPSeja mahdollisista opintopoluista. Näitä ovat mm. Opetus- ja kehitysteknologia, Datatiede, Aineenopettaja, Väri- ja kuvateknologia, Laskennallinen älykkyys, Älykäs medialaskenta sekä Koneoppiminen (Machine Learning). Tiettyä MalliHOPSia noudattamalla opiskelija kulkee kohti omaa uratavoitettaan.

Koulutuksen sisältö

Opinnot koostuvat pääaineen syventävistä opinnoista sisältäen pro gradu -tutkielman, kieliopinnoista sekä sivuaineen tai vapaasti valittavista opinnoista.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio