Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Tietojenkäsittelytiede

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Joensuu, Kuopio
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Tietojenkäsittelytiede

Tavoite

Luonnontieteiden kandidaatin tutkintoon tähtäävät tietojenkäsittelytieteen pääainekurssit tarjoavat hyvän perustietämyksen tietojenkäsittelytieteen eri osa-alueista. Osa-alueita kartoittamalla ja niistä saadulla kattavalla pohjatiedolla opiskelija löytää omat mielenkiinnon kohteensa tietojenkäsittelytieteen alalla, joita voi lähteä syventämään maisteriopinnoissaan ja sivuaineopinnoissaan.

Laitos ei vaadi tiukkarajaisen suuntautumisvaihtoehdon noudattamista. Opiskelijan avuksi on suunniteltu malleja eli MalliHOPSeja mahdollisista opintopoluista. Näitä ovat mm. Opetus- ja kehitysteknologia, Datatiede, Aineenopettaja, Väri- ja kuvateknologia, Laskennallinen älykkyys, Älykäs medialaskenta sekä Koneoppiminen (Machine Learning). Tiettyä MalliHOPSia noudattamalla opiskelija kulkee kohti omaa uratavoitettaan.

Osa tutkinto-opinnoista suoritetaan Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun ICT-koulutuspolulla. Nämä 60-80 opintopisteen laajuiset perusopinnot ovat kaikille ICT-koulutuspolun opiskelijoille yhteisiä. Koulutusyhteistyö sujuvoittaa opiskelua ja tarjoaa erilaisia toteutus- ja sivuainevaihtoehtoja.

Opintojen rakenne

Tietojenkäsittelytieteen kandidaattivaiheen opinnot koostuvat pääaineen perus- ja aineopinnoista sisältäen kandidaatintutkielman, kieli- ja viestintäopinnoista, sivuaineopinnoista sekä vapaasti valittavista opinnoista. Sivuaineeksi voit valita omaa uratoivettasi tukevia kokonaisuuksia mm. Itä-Suomen yliopiston sivuainetarjonnasta. Maisterivaiheen opinnot puolestaan koostuvat pääaineen syventävistä opinnoista sisältäen pro gradu -tutkielman, kieliopinnoista sekä sivuaineen tai vapaasti valittavista opinnoista.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Saatat olla kiinnostunut myös näistä: