Sivuston käyttötapa: Mobiili

Liiketaloustiede ja tietojenkäsittelytiede

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Kandiohjelmat
Joensuu, Kuopio
Alkavat koulutukset
Joensuu
Syksyllä

Kuopio
Syksyllä

Liiketaloustiede ja tietojenkäsittelytiede

Tavoite

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden kandidaatin tutkinto (KTK) painottaa vahvaa liiketaloustieteellistä osaamista, joka antaa laaja-alaisen pohjan tietojenkäsittelytieteen datatiedepainotteiseen maisteriohjelmaan (FM). Opiskelijoita valitaan sekä Joensuun että Kuopion kampukselle. Molemmille kampuksille on omat hakukohteensa.

Opiskelijat suorittavat kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon omalla kampuksella pääaineena liiketaloustiede. Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon kokonaislaajuus on 180 opintopistettä.

Opiskelijat suorittavat kandidaatin tutkintonsa osana pakollisena sivuaineena datatieteen laajan sivuainekokonaisuuden (60 op).

Filosofian maisterin tutkinto suoritetaan Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella. Opinnot voi suorittaa sekä Joensuussa että Kuopiossa. Opinnot antavat opiskelijalle vahvan pohjan datatieteen menetelmien ymmärtämiseen, käyttämiseen ja kehittämiseen. Maisterin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä.

Koulutuksen sisältö

Kandidaattivaiheen opinnot sisältävät kaikille yhteisiä opintoja, kuten perusasiat markkinoinnista, laskentatoimesta, rahoituksesta ja yritysoikeudesta. Lisäksi kaikki opiskelevat kieliä, talousmatematiikkaa sekä tutkimusmenetelmäopintoja.

Pakollisena sivuaineena opiskeltavan datatieteen sivuainekokonaisuuden aikana opiskelijat perehtyvät yleisimpiin datatieteen menetelmiin ja niiden käyttämiseen sekä ohjelmoinnin perusteisiin.

Maisterivaiheen opinnoissa opiskelijat opiskelevat datatieteeseen painottuvia tietojenkäsittelytieteen syventäviä opintoja. Maisterivaiheen opinnoissa on vain vähän pakollisia kursseja ja opiskelijat voivat painottaa opintojaan kiinnostustensa mukaan esimerkiksi eri tekoälyyn, kuvailevaan data-analyysiin tai tilastolliseen data-analyysiin.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kauppatieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio