Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kotitalousopettaja

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu
Kandiohjelmat

Kotitalousopettaja

Tavoite

Kotitalousopettajat ovat arjen taitajia ja tutkijoita. Koulutuksen pääaine on kotitaloustiede, jonka sisältöalueita ovat asuminen, ruokatalouden hoito ja kuluttajakasvatus. Opettajan pedagogiset opinnot ja opetusharjoittelut antavat valmiuksia opettajuuteen.

Koulutukselle on ominaista yhdessä tekeminen, oppiminen ja opettamaan oppiminen monipuolisissa oppimisympäristöissä, kuten opetuskeittiössä, puhtaanapidon opetustilassa, luonnossa tai elintarvikeyrityksissä. Opetuksessa sulautuvan teknologian käyttö kotitalouden oppiaineissa on uusia haasteitamme. Asiantuntijavierailut ovat osa opetusta ja esimerkiksi ruokakulttuureita opiskeltaessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen pääaine on kotitaloustiede. Opintojen sisältöalueita ovat asumiseen, ruoka- ja kuluttajaosaamiseen liittyvät aihekokonaisuudet. Opettajan pedagogiset opinnot ja opetusharjoittelut antavat valmiuksia opettajuuteen.

Koulutuksessa käytettäville työskentelytavoille on ominaista yhdessä tekeminen ja oppiminen monimuotoisissa oppimisympäristöissä. Kotitaloustieteilijät ovat kiinnostuneet arjen rakentumisesta ja kestävän kehityksen mukaisista ratkaisuista.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio