Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Hoitotiede, hoitotyön johtaminen

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kuopio
Kandi- ja maisteriohjelmat

Hoitotiede, hoitotyön johtaminen

Tavoite

Hoitotyön johtamisen opintojen tavoitteena on kouluttaa hoitotyön strategiseen ja lähijohtamiseen terveystieteiden maistereita, joilla on osaamisvalmiudet:

  • kehittää ennakoiden asiakaskeskeistä hoitotyötä ja palvelujärjestelmää vastaamaan väestön terveystarpeita
  • soveltaa ja kehittää näyttöön perustuvaa toimintaa hoitotyön, hoitohenkilöstön osaamisen, työyhteisön ja oman johtajuuden kehittämisessä
  • arvioida ja edistää johtamista ja työyhteisön vetovoimaisuutta soveltaen monipuolisia toiminnan laadun, tuloksellisuuden ja taloudellisuuden arvioinnin ja kehittämisen menetelmiä
  • vaikuttaa asiantuntijana hoitotyötä ja sosiaali- ja terveysalan johtamista koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kehittämiseen.

Koulutuksen sisältö

Hoitotyön johtamisen opetuksessa painottuvat hoitotyön strategisen ja lähijohtamisen kannalta keskeiset tieteellistä asiantuntemusta tuottavat opetussisällöt. Näitä ovat mm. hoitotyön johtamisen taustateorioiden ja sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan tuntemus, vetovoimaisen organisaation, talouden ja tuottavuuden sekä uusien toimintakulttuurien ja kumppanuuksien johtamisen osaaminen.

Näyttöön perustuvan toiminnan implementointiosaamista painotetaan osana monialaista yhteistyötä. Opetuksen sisällössä korostuu hoitotyön johtajan rooli vaikuttavan asiakas- ja potilastyön johtamisessa uudistuvan ja integroituvan sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän kehittämisessä ja johtamisessa. Hoitotyön johtamisen asiantuntijuus ja kehittämisprosessien hallinta -opintojaksolla johtamisen teoreettista tietoa sovelletaan käytäntöön.

Opetusmenetelmällisinä ratkaisuina kehitetään Flipped learning -menetelmää ja case-pohjaista oppimista yhteistoiminnallisia menetelmiä hyödyntäen.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Terveystieteiden kandidaatti ja maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio