Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Erityisopettaja, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Joensuu
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Erityisopettaja, maisteriohjelma

Tavoite

Erityisopettajaopinnoista valmistuu monipuolisia, erittäin hyvin työllistyviä osaajia! 

Erityisopettajan koulutuksen maisteriopintoihin voivat hakea kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon ja vaadittavat opintokokonaisuudet suorittaneet.

Erityisopettajan koulutuksen maisteriopinnot pääaineena erityispedagogiikka johtavat kasvatustieteen maisterin tutkintoon ja tuottavat erityisopettajan kelpoisuuden. Mikäli KK-tutkintoon on sisältynyt perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (60 op), erityisopettajan koulutuksen maisteriopinnot tuottavat myös erityisluokanopettajan kelpoisuuden.

 Maisterin tutkinnon ja vaadittavat opintokokonaisuudet jo suorittaneille on Itä-Suomen yliopistossa tarjolla kelpoisuusopintoina erilliset erityisopettajan opinnot ja erilliset varhaiskasvatuksen erityisopettajan opinnot.

 

Koulutuksen sisältö

Erityisopettajien koulutuksen opiskelijat saavat koulutuksensa aikana kattavat tiedot erityispedagogiikasta ja -opetuksesta.

Erityispedagogiikan opintojen yleistavoitteena on antaa ammatillisia tietoja, taitoja ja valmiuksia, joiden avulla koulutuksen suorittanut voi toimia eettisesti vastuuntuntoisesti erityiskasvatuksen alan tehtävissä itseään, työtään ja työyhteisöään aktiivisesti kehittäen

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija:

  • tuntee erityispedagogiikan oppiaineessa tehtävään tutkimukseen perustuen alan keskeiset sisältöalueet
  • osaa soveltaa erityispedagogista tietoa kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemiseen ja kehittää työssään tuki- ja palvelujärjestelmiä
  • ymmärtää jatkuvan ammatillisen kehittymisen tarpeen
  • osaa toimia osana moniammatillista työyhteisöä
  • osaa toimia erityispedagogiikan alan tehtävissä ja tehdä erityispedagogista tutkimusta.

Opinnoissa erityispedagoginen teoria ja tutkimus kohtaavat käytännön erityisopetuksen ja pedagogisen tuen eri muodot. Suomen laajin ja vetovoimaisin opettajankoulutusyksikkö tarjoaa laadukkaan oppimisympäristön. Kasvatus- ja opetusalan opiskelijat syventyvät yhdessä kasvatukseen, opetukseen ja oppimiseen liittyviin kysymyksiin. 

Opiskelu sisältää mm. luentoja, käytännön harjoituksia ja seminaareja ryhmissä, kirjatenttejä sekä verkkoympäristöissä tapahtuvaa opiskelua.  Ohjatulla opetusharjoittelulla on opinnoissa merkittävä osa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kasvatustieteen maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Saatat olla kiinnostunut myös näistä: