Itsenäiset maisteriohjelmat

Kotitalousopettaja, kasvatustieteiden maisteriohjelma

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
2 vuotta
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus

Kotitalousopettaja, kasvatustieteiden maisteriohjelma

Onko tavoitteenasi valmistua kotitalousopettajaksi? Tai haluatko työskennellä kasvatustieteellistä asiantuntijuutta edellyttävissä tehtävissä tai kotitalousalan osaajana yhteiskunnassa? Kasvatustieteiden maisteriohjelman kotitalousopettajan opintosuunnassa kouluttaudut niin opetuksen ja oppimisen tehtäviin kuin myös kotitalousalan ja kasvatustieteellistä asiantuntijuutta edellyttäviin tehtäviin.  

Kasvatustieteen asiantuntijana osaat tarkastella kasvatusta ja koulutusta monipuolisesti erilaisten teorioiden, historian ja tutkimuksen kautta sekä osallistua alan kehittämiseen ja tutkimiseen. Myös arvopohdinnat ja hyvän elämän eteen työskenteleminen kuuluvat kasvatustieteen asiantuntijuuteen. Opinnoissasi saat lisäksi valmiudet ammattitaitosi ylläpitämiseen ja jatkuvaan kehittämiseen sekä tieteellisiin jatko-opintoihin. 

Kasvatustieteiden maisteriohjelman suomenkieliset opintosuunnat ovat erityispedagogiikka, kotitalousopettaja, käsityönopettaja, luokanopettaja, varhaiskasvatus sekä yleinen ja aikuiskasvatustiede. Kasvatustieteiden maisteriohjelman ruotsinkieliset opintosuunnat ovat allmän pedagogik och vuxenpedagogik ja klasslärare. Opiskelija suorittaa opintonsa ja tutkintonsa siinä opintosuunnassa, johon hänet on valittu. Kasvatustieteiden maisteriohjelma muodostaa jatkumon kasvatustieteiden kandiohjelmalle. Kotitalousopettajan opintosuunnan maisterivaiheen opinnoissa syvennät tietojasi ja laajennat asiantuntijuuttasi kotitaloustieteestä.   

Kotitalousopettajan opintosuunnan tavoite osana kasvatustieteiden maisteriohjelmaa on, että maisterin tutkinnon suoritettuasi 

  • kykenet kehittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan kestävän kehityksen mukaista toimintaa, 
  • harjaannut tukemaan kotitalouksien toimintaa moniarvoisessa yhteiskunnassa, 
  • saat valmiuksia taidon tutkimukselliseen lähestymistapaan sekä taitojen kekseliääseen ja luovaan soveltamiseen, 
  • pystyt edistämään kestävää arkea ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, 
  • kehität tieteellistä ajatteluasi ja harjaannutat tutkimustaitojasi, 
  • osaat tutkimusperustaisesti kehittää arjen toimintoihin luovia ratkaisuja yhteiskunnallisia ja globaaleja muutoksia ennakoiden. 

Opinnoissasi saat myös valmiudet ammattitaitosi ylläpitämiseen ja jatkuvaan kehittämiseen sekä tieteellisiin jatko-opintoihin. Kasvatustieteet tunnetaan innovatiivisista opetuskokeiluista ja uudenlaisten opetustapojen kehittämisestä. Opetus perustuu uusimpaan, korkeatasoiseen kotimaiseen ja kansainväliseen tutkimukseen.  

Kotitalousopettajan opintosuunnan opetuskieli on suomi, mutta opintoja voi olla tarjolla myös ruotsiksi ja englanniksi. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

Katso hakukohtaiset tiedot www.opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Kasvatustieteiden maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu