Sivuston käyttötapa: Mobiili

Logopedi

Åbo Akademi
Sammanfattning
3+2 år
Svenska
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Sista ansökan: Gemensam ansökan
   
Heltid
Turku
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Logopedi

Logopedi, Åbo Akademi

Logopedi

Logopedi är ämnet för dig som är nyfiken på språk, kommunikation och röst och som vill jobba med människor. Magisterexamen i logopedi ger dig behörighet att jobba som talterapeut. Då kan du exempelvis hjälpa ett barn som stammar, en person som fått stroke eller en sångare med röstproblem. Utbildningen är en kombination av teori och praktik, där ditt vetenskapliga kunnande tillämpas i klinisk praktik med riktiga klienter, redan under det andra studieåret. Din uppgift som talterapeut är att både identifiera och behandla störningar i tal, språk, röst, kommunikation och sväljning. I ditt roliga, omväxlande och utmanande arbete som talterapeut får du känna att du gör ett viktigt jobb med varje klient.

Innehållet i utbildningen

Förutom logopedi studerar du under utbildningen även psykologi, språkvetenskap och medicinska ämnen, såsom anatomi, barn- och vuxenneurologi, audiologi och foniatri. Efter avlagd kandidatexamen i humanistiska vetenskaper och filosofie magister, kan du anhålla om att bli legitimerad talterapeut. Under studierna kan du åka på utbyte utomlands, Åbo Akademi har nära kontakter bland annat till Syddansk universitet i Odense och Göteborgs universitet i Sverige.

Du som talterapeut i arbetslivet

Som talterapeut kan du jobba både med barn och vuxna på sjukhus, hälsocentraler, (re)habiliteringsenheter, specialskolor, privata mottagningar och inom barndagvården. I ditt arbete har du egna klienter men ofta arbetar du i samarbete med anhöriga och i team med andra professionella. Arbetsutsikterna för talterapeuter är goda och hittills har alla utexaminerade talterapeuter från Åbo Akademi fått arbete, så du har gjort ett bra val!

Bonus: För forskningsintresserade erbjuder Åbo Akademi goda karriärmöjligheter. Forskare inom logopedi samarbetar ofta med forskare inom psykologi, medicin och lingvistik.

Ansökan och behörighet

Ansökan till utbildningen sker via den gemensamma ansökan.

Examen / diplom

  • Kandidat i humanistiska vetenskaper
  • Filosofie magister

Beställ information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Logopedi.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi är ett stort universitet i liten förpackning! Välj bland våra många huvudämnen och biämnen och skräddarsy din egen profil. Med stark studiegemenskap och nära kontakt mellan studerande och personal blir dina studier både roliga och smidiga hos oss....


Lue lisää oppilaitoksesta Åbo Akademi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Åbo Akademi

Tuomiokirkontori 3
20500 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.abo.fi

Tilaa lisätietoa

För att beställa information om Logopedi, fyll i följande uppgifter: