Sivuston käyttötapa: Mobiili

Klasslärare

Åbo Akademi
Sammanfattning
3+2 år
Svenska
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Sista ansökan: Gemensam ansökan
   
Heltid
Vaasa
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Klasslärare

Klasslärare, Åbo Akademi

Klasslärare

Klasslärarens dagar är fulla av liv och rörelse! Du som studerar till klasslärare trivs med att utforska naturen, organisera idrottsevenemang, besöka barn- och ungdomsbiblioteket, musicera, göra experiment, fotografera, läsa, skriva, räkna, slöjda och skapa tillsammans med barn. Klasslärarutbildningen ger dig behörighet att jobba som lärare för barn i åldrarna 6–12 år.

Den mångsidiga utbildningen utvecklar dig socialt och kunskapsmässigt och lär dig bland annat att förstå hur barn lär sig och hur deras utveckling kan stödjas. I din utbildning studerar du bland annat hur ett barn tillägnar sig nya kunskaper i olika åldrar men du får också prova på olika undervisningsmetoder och praktiska arbetssätt. Som klasslärare är du en viktig vuxen i barnets liv och din utbildning ger dig verktyg att fungera som en professionell expert där du kan skapa ett tillitsfullt förhållande både till barnen, deras familjer och övriga samarbetsparter.

Innehållet i utbildningen

Huvudämnet för alla klasslärare ä pedagogik med lärarinriktning, medan biämnesstudierna delvis kan väljas enligt eget intresse. Breda ämneskunskaper i olika undervisningsämnen och praktiska övningar också i konst- och färdighetsämnen står i centrum för dina studier.

Som klasslärarstuderande har du frihet att utveckla dina styrkor genom valfria studier och bli behörig ämneslärare i något ämne för årskurserna 7–9. Praktikperioderna är en viktig del av din utbildning då du kommer i kontakt med olika skolor, lärare och handledare och får träna samarbete med andra lärarstuderande och yrkesgrupper.

Du som klasslärare i arbetslivet

Som utexaminerad pedagogie magister kan du jobba som klasslärare i årskurs 1-6 samt förskolan. De flesta skolor är kommunala med ett fåtal undantag av statliga och privata skolor. Dina närmaste arbetskamrater är de barn du undervisar, lärare och annan skolpersonal. Som klasslärare får du dagligen använda din kreativitet, ditt tydliga kroppsspråk och din kommunikationsförmåga.

En finländsk lärarutbildning har hög internationell status och kan även leda till andra intressanta uppgifter inom utbildningsfältet. I och med att många äldre lärare nu går i pension finns det ett stort behov av nya klasslärare på många håll i Finland. För dig som vill stöda barn i deras utveckling är klassläraryrket ett bra val!

Bonus: Efter avklarad pedagogie magisterexamen erbjuder Åbo Akademi även intressanta karriärmöjligheter inom forskning!

Ansökan och behörighet

Ansökan till utbildningen sker via den gemensamma ansökan.

Examen / diplom

  • Pedagogie kandidat
  • Pedagogie magister

Beställ information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Klasslärare.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi är ett stort universitet i liten förpackning! Välj bland våra många huvudämnen och biämnen och skräddarsy din egen profil. Med stark studiegemenskap och nära kontakt mellan studerande och personal blir dina studier både roliga och smidiga hos oss....


Lue lisää oppilaitoksesta Åbo Akademi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Åbo Akademi

Tuomiokirkontori 3
20500 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.abo.fi


Tilaa lisätietoa

För att beställa information om Klasslärare, fyll i följande uppgifter: