Sivuston käyttötapa: Mobiili

Master's Programme in Creative Sustainability

Aalto-yliopisto
Summary
2 years
English
Yes
   
Espoo
Maisteriohjelmat

Master's Programme in Creative Sustainability

Multidisciplinary approach: Students learn to adapt knowledge, skills and new approaches to reach collaborative solutions based on ecological, economical and socio-cultural sustainability.

Systems approach: Students learn to use systemic thinking into problem solving and create new holistic understandings of complex situations and critical infrastructures in society. The emphasis is on global awareness within the context of local communities and simultaneous modification of different aspects of sustainability.

Design thinking: Students learn to apply creative problem solving methods and tools in facilitating dialogs, defining problems, generating ideas and obtaining solutions.

Sustainability management: Students learn to develop, support and manage sustainability initiatives for the society at large, for business purposes and for the needs of other organizations. Students also gain understanding of the way that different organizational forms and work practices support the pursuits in sustainability.

Project management: Students learn to manage multidisciplinary teamwork, and to promote sustainability in culturally versatile organizational environments.

After completing the degree in CS in the department of Design students are able to

  • practice transparent and responsible design in different political, societal and business contexts
  • use design thinking, systems thinking and participatory approaches to analyse
  • sustainability problems and develop creative solutions
  • facilitate teamwork across different disciplines and profession
  • participate in and lead debates on design and sustainability
  • carry out design research to support their practical work

Admission requirements

An appropriate Bachelor's degree or an equivalent qualification.

Degree / Diploma

Master of Science

Koulutuksen järjestäjä: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alusta

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen muodostama uusi korkeakoulu jatkaa edeltäjiensä luomaa kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua osaamista.
Uusi korkeakoulu kokoaa ihmislähtöisten ympäristöjen suunnittelun ja toteutuksen alueet sekä humanistis-kulttuuriseen traditioon perustuvat tutkimuksen ja opetuksen alat. Korkeakoulun eri alojen yhteistyö ja vuorovaikutus haastaa teknologialähtöisen ajattelun ja tuo ihmis- ja käyttäjälähtöisyyden entistä keskeisemmäksi ympäristöjen luomisessa.

Korkeakoulun ainutlaatuisuus syntyy sen kyvystä yhdistää pitkän perinteen tuoma kokemus uuteen ajatteluun tavalla, joka mahdollistaa uudet luovat ratkaisut. Tutkimuksen kärkialueita ovat muotoilu, digitaalinen media, audiovisuaalinen esittäminen, taide, visuaalinen kulttuuri sekä hyvinvointirakentaminen ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu vahvan taiteellisen ja teknisen ammattitaidon hallitsevia taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin osaajia ja uudistajia.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo