Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Maisema-arkkitehtuurin maisteriohjelma

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Espoo
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Maisema-arkkitehtuurin maisteriohjelma

Maisema-arkkitehtuuri on monitieteellinen ala, jossa suunnitellaan ulkotiloja, niiden rakentamista ja hoitoa kaikissa mittakaavoissa. Maisteriohjelman keskeisiä sisältöjä ovat maiseman suunnittelu, rakentaminen, hoito ja suojelu sekä yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Maisema-arkkitehtuuri yhdistää taiteen, luonnontieteiden ja tekniikan osaamista. Esteettisyys, ekologisuus ja toiminnallisuus ovat maisema-arkkitehtuurin perusarvoja. Tavoitteena on tuottaa hyvää ja kestävää ympäristöä ja yhdyskuntia.

Koulutuksen tavoite

Osaamistavoitteiden taustalla on maisema-arkkitehtuurikoulutuksen kansainväliset akkreditointikriteerit. Tutkinnolla on 5 vuoden välein uusittava, kriteerien mukainen status, joka varmistaa sen vastaavan ammatti- ja koulutuskentän vaatimuksia.

Maisema-arkkitehtuurin maisteriohjelman tavoitteena on valmistaa opiskelijat ammattiin ja sen osaavaan harjoittamiseen. Maisteriohjelmassa kandidaattivaiheessa saavutettuja taitoja kehitetään ja syvennetään.

Uramahdollisuudet

Maisema-arkkitehtuuri on kansainvälisesti ja Suomessa kasvava ala, jonka tehtävät ovat monipuolisia. Maisema-arkkitehdit sijoittuvat erilaisiin ympäristöä ja maisemaa käsitteleviin työtehtäviin, pääpainon ollessa suunnittelutehtävissä tai suunnittelua tukevissa tehtävissä. Valtaosa maisema-arkkitehdeista työskentelee joko yksityissektorilla konsulttitoimistoissa tai kuntaorganisaatioissa. Maisema-arkkitehteja työskentelee myös valtion hallinnossa, maakuntien liitoissa, järjestötehtävissä sekä koulutuksen tai tutkimuksen parissa.

Hakeminen

Alempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta tai vastaavat opinnot.

Tutkinto / todistus

Maisema-arkkitehti

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto

Maailmanluokan koulutus on vain osa opiskelukokemusta. Siksi Aalto tarjoaa opiskelijoille kansainvälisen toimintaympäristön, ympärille aktiivisen Aalto-yhteisön ja useita erilaisia mahdollisuuksia osallistua opiskelijatoimintaan. Aalto-yopisto on tuonut yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja on edelläkävijä nällä aloilla. Kampus on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Otakaari 1
02150 Espoo

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: